Muziekzomer 2019

Terugblik NJO Muziekzomer 2011


Honderden jonge getalenteerde musici reisden deze zomer weer naar de provincie Gelderland om daar meer dan 70 concerten op uiteenlopende locaties te verzorgen. De programmering was zeer divers en bevatte onder meer Berlioz' Symphonie Fantastique, een opera van Rossini (samenwerking met Dutch National Opera Academy), Stravinsky's Vuurvogel (volledig) en veel muziek van composer in residence Kaija Saariaho. Young artist in residence Remy van Kesteren gaf enkele memorabele concerten. Naast verschillende evenementen was er ook een gloednieuwe dansvoorstelling en poëzie op muziek. Bovendien werd er veel gecomponeerd voor de NJO Muziekzomer, maar liefst zeven wereldpremières zagen deze zomer het licht.
We hopen dat u genoten heeft van alle prachtige concerten en het enthousiasme van de musici en natuurlijk zien we u volgende zomer graag terug!

De Muziekzomer ging spetterend van start met allerlei verschillende concerten in de winkelstraat van Apeldoorn en een officieel openingswoord van burgemeester Fred de Graaf.

De mooiste wijk van Apeldoorn werd voor één dag de mooiste concertlocatie van Apeldoorn. Een divers programma bood voor iedereen wat wils. Met muziek van Stravinsky tot Brahms, Mahler en Ravel.

Het veranderende licht rond Radio Kootwijk was de grote inspiratiebron van composer in reseidence Kaija Saariaho. Geniet nog even na van deze prachtige muziek!

Het NJO kijkt terug op een geslaagd festival met beduidend meer bezoekers ten opzichte van voorgaande jaren.

Verschillende concerten van de NJO Muziekzomer werden opgenomen door het themakanaal Jong Klassiek van de VPRO. Ga naar www.radio4.nl/jongklassiek om deze terug te luisteren.

Blader door het magazine van de NJO Muziekzomer 2011:

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.