Muziekzomer 2018

Sprookjesopera Hänsel und Gretel

Een coproductie met Dutch National Opera Academy
In samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ

Engelbert Humperdinck - muziek
Adelheid Wette - libretto

NJO: Nationaal Jeugd Orkest - orkest
Dutch National Opera Academy - zangers

Speeldata:
> vr. 4 aug. 20:30 uur (première en opening NJO Muziekzomer)
> za. 5 aug. 20:30 uur
> zo. 6 aug. 20:30 uur
> di. 8 aug. 20:30 uur
> wo. 9 aug. 14:00 uur (familievoorstelling, 6+)
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Velp

Het NJO en DNOA slaan deze zomer opnieuw de handen ineen om een prachtige opera uit te voeren. Op het programma staat de 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel, die in het Duits zal worden gezongen. Om het sprookje volledig tot zijn recht te laten komen vindt de betoverende voorstelling plaats in Openluchttheater De Pinkenberg. In een bos waar je makkelijk de weg kwijtraakt, waar broodkruimelsporen door de vogeltjes worden opgegeten en waar gemene heksen wonen in huisjes van peperkoek. Engelbert Humperdinck (muziek) en zijn zus Adelheid Wette (libretto) schreven samen deze opera over misschien wel de allerberoemdste broer en zus. Sanne Oostervink ontwerp de kostuums in de stijl van de jaren waarin de opera is geschreven (19e eeuw), maar dan met een twist. Dat u tijdens de sprookjesopera betoverd zult worden is een ding dat zeker is! 


Componist Engelbert Humperdinck

De zangers van DNOA en de musici van het NJO brengen in een regie van David Prins en onder leiding van huisdirigent Antony Hermus deze tijdloze opera over de beroemde broer en zus tot leven.

Via Voordekunst zamelden gulle fans van het NJO en DNOA geld in voor de actie 'Stuur Hans en Grietje het bos in!', om de opera op de geweldige buitenlocatie De Pinkenberg te laten plaatsvinden. Wij zijn de donateurs zeer dankbaar en hopen dat ze in groten getale het eindresultaat komen bekijken!

Naast de opera zal er een speciale kindervoorstelling rondom de opera worden uitgevoerd met dezelfde cast. Dirigent én verteller Antony Hermus neemt de kinderen (en de volwassenen die zij meenemen) op woensdag 9 augustus mee in de sprookjeswereld van Hans en Grietje. Gezellig griezelen en genieten van muziek en omgeving met de hele familie!

Lees hier een interview met regisseur David Prins.

Let op! Vanwege de kwetsbaarheid van de instrumenten kan de opera bij slecht weer niet worden uitgevoerd in Openluchttheater De Pinkenberg. Omdat deze productie het best tot zijn recht komt in de buitenlucht, zijn er alternatieve data voor sommige uitvoeringen. Wanneer het op een uitwijkdatum ook slecht weer is, of wanneer er geen uitwijkdatum is, verhuist de opera naar Theater Orpheus in Apeldoorn. Let bij het kopen van uw kaartjes goed op dat u ook op de reservedata aanwezig kunt zijn en dat u de mogelijkheid hebt om naar beide locaties te reizen. Wij zullen u bij het verplaatsen van een voorstelling per e-mail en via deze website informeren.

Artistiek team:
Antony Hermus - muzikale leiding
David Prins - regie en decorontwerp
Sanne Oostervink - kostuumontwerp
Alex Brok - lichtontwerp

Orkest:
NJO: Nationaal Jeugd Orkest

Cast:
DNOA: Dutch National Opera Academy
Nina van Essen / Deborah Saffery - Hänsel
Nikki Treurniet / Jeannette van Schaik - Gretel
David Visser - Peter 
Zofia Hanna - Gertrud 
Maari Ernits - Hexe  
Judith Weusten - Kind


Antony Hermus en twee jonge talenten van de DNOA tijdens repetities voor Hänsel und Gretel.


Een deel van de cast van Hänsel und Gretel tijdens de sneak peek in Het Concertgebouw.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.