Muziekzomer 2018

Over het NJO

Nationaal Jeugd Orkest
Totale onderdompeling in de wereld van de muziek gedurende enkele weken; dat is wat het NJO jonge getalenteerde musici biedt.

Het zomerproject van het NJO, opgericht door Reinbert de Leeuw in 2001, richt zich op nieuwsgierigheid en muzikaal avontuur. Het NJO organiseert elke zomer een eigen muziekfestival in de provincie Gelderland: de NJO Muziekzomer is het podium voor de ensembles en orkesten van het zomerproject. Tijdens de NJO Wintertournee in januari toert een symfonieorkest langs de grote Nederlandse zalen.

NJO-ensembles werden gedirigeerd door Philippe Herreweghe, Iván Fischer, Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Oliver Knussen en vele anderen. Tot de composers in residence kan het NJO sterren als Steve Reich, Kaija Saariaho, John Adams, Mauricio Kagel en Wolfgang Rihm rekenen.

NJO Muziekzomer
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 65 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

Doelstellingen van het NJO
a. Het bevorderen van de muziekbeoefening in ruime zin door jonge musici (begaafde amateurs en aankomende beroepsmusici) de gelegenheid te bieden zich te bekwamen in orkest- en ensemblespel en concerten te geven op een naar professionele maatstaven verantwoord niveau.
b. Het organiseren van concerten en festivals, waaronder de NJO Muziekzomer Gelderland.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.