Muziekzomer 2019

Over de NJON

Nationaal Jeugdorkest (NJO)
Totale onderdompeling in de wereld van de muziek gedurende enkele weken, dat is wat het NJO jonge getalenteerde musici biedt.

Het zomerproject van het NJO, opgericht ten tijde van het dirigentschap van Reinbert de Leeuw in 2001, richt zich op nieuwsgierigheid en muzikaal avontuur. Het NJO organiseert elke zomer een eigen muziekfestival in de provincie Gelderland: de NJO Muziekzomer is het podium voor de ensembles en orkesten van het zomerproject. Tijdens de NJO Wintertournee in januari toert het symfonieorkest langs de grote Nederlandse zalen.

NJO Muziekzomer
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend klassiekemuziek-zomerfestival in Gelderland. De organisatie is in handen van Stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON). De NJON richten zich op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 75 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils: klassiek, jazz, orkestrepertoire, kamermuziek, nieuwe composities en bekende meesterwerken. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen!

Doelstellingen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON)
a. Het bevorderen van de muziekbeoefening in ruime zin door jonge musici (begaafde amateurs en aankomende beroepsmusici) de gelegenheid te bieden zich te bekwamen in orkest- en ensemblespel en concerten te geven op een naar professionele maatstaven verantwoord niveau.
b. Het organiseren van concerten en festivals, waaronder de NJO Muziekzomer Gelderland.
Voor meer informatie over de NJON zie www.njo.nl.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.