Muziekzomer 2017

Sanne Oostervink

Sanne Oostervink is afgestudeerd in Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011. In 2012 haalde ze haar diploma kap en grime aan l’Accademia della Scala in Milaan. Als kostuumontwerpster werkte zij onder meer aan kindertheatervoorstellingen, Peer Gynt begeleid door het Nederlands Philharmonisch Orkest en Zeven Sloten met het Calefax Rietkwintet in Het

Concertgebouw te Amsterdam. Ook werkte ze mee aan educatieve voorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ontwierp ze de kostuums voor Kapsalon de Comedy (regie Bart Oomen). Tevens heeft ze voor Orkater in Zuid-Afrika decor en kostuums mede ontworpen en volledig geproduceerd voor de prijswinnende voorstelling Masote’s Dream. In 2015 was zij finalist van de Dutch Opera Design Award. Afgelopen jaar heeft zij de kostuums en kap & grime ontworpen voor de Opera Acis and Galatea (regie Julien Chavaz) van Barokopera Amsterdam en Opéra Louise uit Fribourg.

Dit voorjaar heeft zij de vormgeving gedaan voor de voorstelling Macbeth (regie Marije Gubbels), een jaarlijks project genaamd Coming of Age van Theater Sonnevanck in Enschede.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.