Muziekzomer 2017

David Visser

De Nederlandse bariton David Visser studeerde zang bij Sasja Hunnego aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams Conservatorium Codarts.
Hij werd jarenlang gecoacht door Meinard Kraak en kreeg masterclasses van o.a. Ira Siff, John Bröcheler, Wolfgang Holzmair en Peter Kooij. Sinds 2016 is hij lid van DNOA met Sasja Hunnego als zangdocent.

David is vaak te horen als oratoriumsolist in onder meer de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, Händels Messiah, het Requiem van Mozart, Rossini’s
Petite Messe Solennelle en Ein deutsches Requiem van Brahms. Voordat hij studeerde bij DNOA deed hij reeds opera-ervaring op in de rol van Aeneas in Purcells Dido & Aeneas en in de
voorstelling “Bariton Zoekt Vrouw” samen met Nikki Treurniet.

Met de rol van Peter sluit David zijn studie bij DNOA af. Eerder vertolkte hij in de academy de rol van Woodraven in “The Mother of Black-Winged Dreams", de titelrol in “Don Giovanni” van Mozart, Marcello in “La Bohème” van Puccini en de vader in “Cendrillon” van Massenet.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.