Muziekzomer 2017

Maari Ernits

De Estlandse sopraan Maari Ernits volgt haar hele leven al het muzikale pad. Op jonge leeftijd startte ze met vioollessen en zong in beroemde Estse koren. Aan het Conservatorium van
Amsterdam haalde zij in 2015 haar Bachelor’s Degree in Music met onderscheiding. Sindsdien is zij lid van DNOA met Sasja Hunnego als haar zangdocent.

Op het concertpodium was Maari onlangs te horen in Mahler’s Rückert Lieder met het Amsterdam Symphony Orchestra Con Brio o.l.v. Willem de Bordes en als gast van het Brackmann Trio waarmee ze de Wesendonck Lieder van Wagner en liederen van Sibelius uitvoerde. Maari heeft deelgenomen aan vele Internationale masterclasses, o.a. van Ira Siff, Michaela Schuster, Joan Dornemann, Christianne Stotijn, en Lorraine Nubar. Een hoogtepunt was haar deelname aan het prestigieuze International Vocal Arts Institute in Tel Aviv in 2014, waar ze de 2e prijs van de jury voor de Voice Competition in ontvangst mocht nemen. Deze zomer mag zij met een beurs van de Wagner vereniging Nederland naar de Bayreuther Festspiele.

Met de rol van de Heks sluit Maari haar studie bij DNOA af. Zij heeft eerder bij DNOA de rollen van Donna Elvira in Don Giovanni, Click in “The mother of black-wingerd dreams” (NJO Muziekzomer 2016) en Prince Charmant in “Cendrillon” vertolkt.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.