Muziekzomer 2018

NJO MUZIEKZOMER IN RADIO KOOTWIJK
De Week van Radio Kootwijk: zendstation vol muziek
do. 10 t/m do. 17 aug.

Sommige locaties zijn zó bijzonder dat ze elk jaar opnieuw worden ingenomen door jonge NJO-musici. Radio Kootwijk is zo’n locatie. Met een rijke architecturale geschiedenis, een desolate ligging en een fenomenaal uitzicht over de Veluwse heide, ademt het gebouw sfeer en historie. Het moment waarop de eerste bezoekers de Veluwse heide betreden en ‘de Kathedraal’ – het Voormalig Zendstation – zien opdoemen blijft altijd speciaal. Het historische gebouw biedt deze zomer onderdak aan swingende jazz, klassieke toppers, broers, zussen, zangers, zangeressen, sprookjes en moderne kunst.

De Week van Radio Kootwijk wordt op donderdag 10 augustus geopend door de komische familievoorstelling De Toverfluit. In een regie van Frank Groothof brengen de jonge zangtalenten van Bold Opera On the Move (B.O.O.M.!) het meesterstuk van Mozart tot leven. Kijk samen met uw (klein)kinderen hoe Pamino op weg gaat om prinses Pamina te redden en laat ze binnen de muren van het Zendstation kennismaken met het fenomeen opera. Lachen, gieren en brullen zijn bij de prijs inbegrepen!

Op vrijdag 11 augustus keert Jong Metropole terug naar Radio Kootwijk om de Kathedraal op zijn grondvesten te doen schudden. Het beste uit de werelden van het Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest komt samen in deze hybride samenwerking onder leiding van Christian Elsässer. De jonge metropolieten nemen je mee langs gitaarsolo’s en trillende trommelvellen en van swingende trompetten tot klassieke strijkers. Na deze avond vol funky geluidgerief zult u niet zonder kippenvel naar huis terugkeren.  

Zondag 13 augustus zal het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Antony Hermus de voormalige zenderzaal betreden om samen met young artist in residence Ella van Poucke een programma in Italiaanse sferen te verzorgen. Met o.a. het bijzonder frisse Celloconcert van Schumann en de prachtige Vierde symfonie van Mendelssohn.  Een zonnig en vrolijk concert vol muzikale excellentie en jong talent.

Dinsdag 15 augustus staat weer in het teken van onze young artist, maar deze keer met een totaal andere show. Tijdens Young Artist in Dance laat ze een van haar droomwensen in vervulling gaan: een concert geven met haar broer Timothy, die de sterren van de hemel zal dansen in een choreografie van Wubkje Kuindersma. Met luisterrijke werken als Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, een cellosuite van Bach en de Eerste sonate van Schnittke als uitgangspunt voor de dansbewegingen zult u zintuigen tekortkomen!

Op donderdag 17 augustus wordt de week afgesloten met De Stijl. Onder leiding van Bas Wiegers schildert een groot NJO-ensemble samen met een aantal zangers klanken geïnspireerd door Mondriaan. De geometrische vormen van Mondriaans schilderij ‘Compositie met rood, geel en blauw’ stonden model toen Andriessen De Stijl schreef. Kurt Weill integreerde net als Mondriaan invloeden van dansmuziek uit de jaren 20 in zijn Kleine Dreigroschenmusik. Twee markante composities waarmee wij graag met u 100 jaar De Stijl én het einde van de Week van Radio Kootwijk vieren!

--------------------

Pendeldienst Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst.

U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3. Kijk voor de vertrektijden van de pendelbussen vanaf Hotel De Cantharel bij het betreffende concert op deze website. Voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus; ook deze tijden vindt u op onze website.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Tot slot eet u een heerlijk Italiaans ijsje op het plein voor het Voormalig Zendstation en kunt u voldaan de voorstelling in! Aan het einde van het buffet wordt u getrakteerd op een kleine artistieke introductie op het programma. Geef uw nieuwsgierigheid de ruimte en kom meer te weten over wat u die avond gaat horen. Dit diner à € 27,50 kunt u bestellen op deze website.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld dat bestaat uit een culinair buffet, overnachting in een standaard kamer, uitgebreid ontbijtbuffet en gebruik van de faciliteiten van The White Door Wellness & Beauty. Meer informatie vindt u hier.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

--------------------

Radio Kootwijk is het voormalige radiotelegrafisch zendstation van de Nederlandse staat voor communicatie met onze voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië. Het werd in gebruik genomen in 1923 en gold destijds als een ‘wonder der moderne techniek’.

Radio Kootwijk biedt bezoekers een unieke en intrigerende ont­moeting met historie, natuur en cultuur. De locatie is vriendelijk en tegelijk mysterieus. De sfeer is puur, rustig en straalt duurzaamheid uit. Bezoekers beschrijven het gebouw ook als verrassend, open en inspirerend. Radio Kootwijk ligt centraal en tegelijk toch ver weg van het drukke leven, terug naar de natuur. Vanuit deze state-of-mind ontstaan andere, nieuwe gedachten. Dit is het moment voor persoonlijke innovatie, nieuwe inzichten, banden versterken en inspiratie.

Er zijn regelmatig excursies en rondleidingen op Radio Kootwijk. Maak kennis met het beroemde voormalig zendgebouw in art-deco stijl en de schitterende Veluwse natuur rondom Radio Kootwijk. Kijk op www.hierradiokootwijk.nl voor meer informatie.

Hier Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
Contactpersoon: Karin de Groot
Telefoon: 055 519 16 65
www.hierradiokootwijk.nl

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.