Muziekzomer 2018

Muziekzomer 2016

5 - 21 augustus

Met meer dan 65 concerten en evenementen stond de NJO Muziekzomer ook in 2016 weer garant voor een aangename overdosis klassieke muziek. Van Nunspeet tot Nijmegen en van Wilp tot Ede, de jonge musici van het NJO gaven concerten op de mooiste locaties van de provincie Gelderland. In kerkjes, tuinen, concertzalen, kastelen en fabriekshallen brachten toptalenten een uiteenlopend programma met klassieke muziek, maar ook crossovers naar jazz en improvisatie.

Violist Shin Sihan was dit jaar young artist in residence. Hij bracht een caleidoscopisch programma met viool, zang en theater rond de Kafkafragmenten van György Kurtág, nam luisteraars mee in Bartóks fascinatie voor Boheemse volksculturen, speelde samen met zijn beste muziekvrienden naast twee oude meesterwerken ook een fonkelnieuwe compositie in De Vrienden van Sihan LIVE! en soleerde tot slot samen met cellist Raphael Wallfisch in het Dubbelconcert voor viool en cello van Brahms; diens allerlaatste orkestwerk...

Ook twee voormalige young artists keerden terug: Andrea Vasi en Sebastiaan Kemner namen in respectievelijk 2014 en 2015 de centrale rol die Shin dit jaar binnen de Muziekzomer innam voor hun rekening. Zij sloegen de handen ineen voor een verrassend programma vol vaderlandsliefde. Op de aansprekende industriële locatie van de voormalige Zwitsalfabriek in Apeldoorn was de Nederlandse première van de opera The Mother of Black-Winged Dreams te zien, die na de wereldpremière in 1994 op de Münchener Biennale door de pers met lof werd overladen. Daarnaast speelden er ook dit jaar weer meerdere symfonieorkesten tjokvol internationaal jong toptalent werk van grootheden als Beethoven, Brahms en Ravel, werden de kleintjes bediend met een kindervoorstelling, was er wederom een heuse Week van Radio Kootwijk en konden bezoekers naast een muzikale fietstocht dit jaar voor het eerst ook deelnemen aan een muzikale wandeling. En zo waren er nog vele andere bijzondere programma's! U kunt ze allemaal nog eens langslopen in onze programmagids, of hier de uitgebreide terugblik op de editie van 2016 lezen.

Wilt u nog eens terugkijken naar eerdere edities van de NJO Muziekzomer of wellicht de programmagids van die jaren nog eens doorbladeren? Lees dan de terugblikken van 201520142013, 2012 en 2011.


Shin Sihan (foto: Kimberley Zondag)

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.