Muziekzomer 2018

NJO Muziekzomer 2014

1-17 augustus

Met meer dan 75 concerten en evenementen staat de NJO Muziekzomer ook dit jaar weer garant voor een aangename overdosis klassieke muziek. Van Ermelo tot Nijmegen en van Zutphen tot Ede, de jonge musici van het NJO geven concerten op de mooiste locaties van de provincie Gelderland. In kerkjes, tuinen, concertzalen, kastelen en fabriekshallen brengen toptalenten een uiteenlopend programma met klassieke muziek, maar ook crossovers naar jazz en pop.

Pianiste Andrea Vasi is dit jaar young artist in residence. Zij zal u overdonderen met Beethovens Derde Pianoconcert, maar speelt ook een Roemeens programma en neemt de muziek van Sjostakovitsj onder de loep. De muziek van composer in residence Robert Zuidam staat tijdens het gehele festival centraal. Voer voor fans van het vocale. Verder voert de NJO Muziekzomer u met Low End HiFi langs verschillende industriële locaties, worden de kleintjes bediend met een leuke kindervoorstelling en percussieworkshop en kunt u twee muzikale fietstochten fietsen. Het belooft weer een heerlijke zomer te worden.

De kaartverkoop start op dinsdag 10 juni. Vrienden van het NJO kunnen al een week eerder, vanaf zondag 1 juni, terecht voor hun kaarten.


Andrea Vasi (foto Nic Limper)