Muziekzomer 2019

Muzikale Wandeling Berg en Dal

De sportieve muziekliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens de Muzikale Wandeling Berg en Dal. Uiteraard is er een kersverse wandelroute uitgestippeld, waardoor u nieuwe hoogtepunten van deze prachtige omgeving kunt ontdekken.

Het startpunt van de muzikale route is het historische Huis Wylerberg, dat niet alleen een bijzondere geschiedenis kent, maar ook een buitengewoon mooie akoestiek heeft. Hier zal Quinteto del Diablo u oppeppen met een flinke dosis tango en opzwepende eigentijdse muziek, waardoor u energiek op pad kunt gaan.

De weg leidt vervolgens naar het ‘juweeltje van Beek’: het Kleine Bartholomeuskerkje. Het kerkje siert het dorp al sinds zeker 1286, maar archeologische vondsten wijzen op een rijke en oudere geschiedenis die tot in de Romeinse Tijd reikt. Een zeer bijzondere locatie dus, waar ensemble Ongestreken staat te popelen om voor u te spelen.

Verfrist door dit concert wandelt u over de glooiende heuvels naar het pittoreske Witte Kerkje in Ubbergen. Dit dertiende-eeuwse kerkje raakte in de Tachtigjarige Oorlog en het rumoerige begin van de Franse tijd in Nederland beschadigd, maar staat dankzij meerdere restauraties nog in al zijn glorie overeind. Op deze sfeervolle locatie zullen de strijkers van Duo Stellina het afsluitende concert geven.

Voorafgaand aan de wandelingen (om 12:00 en 13:00 uur) verzorgt Lidwine Janssens de interessante lezing ‘Huis Wylerberg en het Bauhaus’ in Huis Wylerberg (toegang bij de prijs inbegrepen). Meer informatie: www.wylerbergkring.eu.

Let op: U kunt niet bij Huis Wylerberg parkeren. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf slotlocatie Het Witte Kerkje is het ongeveer twee minuten lopen naar de bushalte voor de bus richting Nijmegen CS.

Foto:Nic Limper

Muzikale Wandeling Berg en Dal

zo. 4 aug. 2019
Huis Wylerberg, Beek-Ubbergen
Aanvang: 12:45 uur

Normaal: € 19,50 / t/m 30 jaar: € 13,50
Dit concert is ook te bezoeken op: