Muziekzomer 2018

Die stumme Serenade

Is het een opera? Een operette? Of toch een musical? Die stumme Serenade belichaamt een geheel eigen genre. Brandende liefde, nachtelijke serenades, ontvoeringen, bomaanslagen en haute couture samengepakt in één grote stortvloed van schitterende muziek…

Die stumme Serenade is een vergeten parel uit het rijke oeuvre van Erich Korngold. De zangers van Dutch National Opera Academy worden uitgedaagd om te acteren en te dansen en hebben bovendien gevoel voor komedie nodig voor dit stuk. Samen met musici van het NJO wordt muziektheater van het hoogste niveau op de planken gebracht. Aan uw tafeltje in een verleidelijke jaren ’30-setting nipt u van uw champagne en ondergaat u alles. Er ontvouwt zich rondom u en uw medegasten een wirwar van wisselende personages, hartstochtelijke liefdesverklaringen en onzelfzuchtige daden.

Zie hoe de Napolitaanse modekoning Andrea Coclé – omgeven door zijn harem van modellen en mannequins – alles opoffert voor de liefde voor een vrouw. Een vrouw die helaas getrouwd blijkt met de meest invloedrijke persoon van het land…

Er worden bommen onder bedden gelegd en misdadigers ontmaskerd. En terwijl de alcohol de hoofdrolspelers naar het hoofd lijkt te stijgen, zorgen de opzwepende klanken van het orkest er bijna voor dat de liefde Coclé de kop kost. Zal hem gratie verleend worden of wacht hem een wrede dood voor het vuurpeloton?

Die stumme Serenade wordt uitgevoerd door een jonge internationale cast van Dutch National Opera Academy en musici van het NJO onder leiding van Etienne Siebens. Marc Krone tekende voor de regie. 

Die stumme Serenade
muziek -  Erich Korngold
libretto - Victor Clement

Etienne Siebens - muzikale leiding
Marc Krone - regie
André de Jong - choreografie
Fer Smidt - decor
Marrit van der Burgt - kostuums
Alex Brok - lichtontwerp

In verband met het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Diner
Voorafgaand aan Die stumme Serenade kunt u om 18:00 uur in het tegenover gelegen restaurant Diehl genieten van een heerlijk diner. De naam Diehl verwijst naar de architect die met zijn Jugendstilstijl het straatbeeld van dit stukje Arnhem (waaronder Luxor Live) heeft bepaald. Het restaurant serveert een driegangenmenu (à €27,50), waarbij de chef producten van het seizoen gebruikt. >> Bestel het diner

Overnachten
Overnachten na afloop van Die stumme Serenade? Hotel Molendal is net als Luxor Live opgetrokken in Jugendstilarchitectuur. Het is eind 19de eeuw gebouwd, en heeft nog veel originele details die het hotel een bijzonder karakter geven. Zo blijft u ook na afloop van de voorstelling in deze ‘turn of the century'-sfeer. Hotel Molendal geeft bezoekers van de NJO Muziekzomer een mooie korting. Neem daarvoor contact op met het hotel. Er zijn kamers in verschillende prijscategorieën en gasten krijgen een glas prosecco aangeboden in de serre. Klik hier om te reserveren bij het hotel.

Die stumme Serenade

za. 2 aug. 2014
Luxor Live, Arnhem
Aanvang: 20:30 uur

Rang 1: € 35,00 / Rang 2: € 25,00 / Rang 1 t/m 26 jaar: € 20,00 / Rang 2 t/m 26 jaar: € 15,00
Programma
Die stumme Serenade

Korngold - Die stumme Serenade