Muziekzomer 2018

La Llorona

De grote wens van young artist in residence Emmy Storms, een programma dat klassieke muziek en volksmuziek verenigt. Emmy sloeg hiervoor de handen ineen met regisseur Miranda Lakerveld.

Een mythe die overal woont, in alle tijden, als een kiem (waarvandaan weet niemand) meegevoerd door de wind en de zee, op alle continenten neergestreken en geworteld. Een verraden vrouw, een eeuwige vloek en een rivier van tranen.. Waar deze legende ook aankwam, er was muziek die haar verhaal vertelde.

Ze verschijnt in ontelbare gedaantes: Lorelei zingt op een rots in Duitsland aan de Rijn, La Llorona huilt terwijl ze de Argentijnse tango danst, The Morrigan woont in Ierland, de Russische Rusalka danst aan de oevers van de rivieren, Medea in het oude Griekenland zweert op wraak, en bij de Maya’s vindt ze als Xtabay eindelijk rust.
Ze is een godin, een heks of een ontroostbare moeder, maar altijd is er muziek.

Muziekzomermenu: geniet voorafgaand aan het concert van diverse tapas in restaurant La Cubanita.

La Llorona

za. 11 aug. 2012
Podium & Filmtheater Gigant, Apeldoorn
Aanvang: 20:00 uur
Aanvang inleiding: 19:15 uur

Normaal: € 12,50 / t/m 26 jaar: € 5,00
Programma
La Llorona

In deze voorstelling worden met muziek, dans en zang, via de verhalen van La Llorona, Lorelei en vergelijkbare mythen, verbanden gelegd tussen het klassieke repertoire, opera en volksmuziek uit o.a Ierland, Argentinië, Mexico, Rusland en Midden-Europa.

Emmy Storms - viool
Pedro Diaz Acosta - gitaar
Elnara Shafigullina - sopraan
Pim Veulings - dans
Miranda Lakerveld - regisseur