Muziekzomer 2018

György Ligeti Academy

o.l.v. Clark Rundell

Het NJO verwelkomt deze zomer de György Ligeti Academy, een samenwerking van Asko|Schönberg en de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. De componist Ligeti was kritisch waar het de uitvoering van zijn muziek betrof. Door de jarenlange samenwerking tussen Ligeti en de musici van Asko|Schönberg wisten zij precies wat de componist van hen verlangde. Na zijn dood voelden de musici een sterke behoefte om deze kennis op anderen over te dragen; de György Ligeti Academy was geboren. 

Op deze academie wordt echter niet alleen aandacht besteed aan de muziek van Ligeti, er wordt muziek van verschillende hedendaagse componisten gespeeld. Op het programma werken van Ligeti-leerling Unsuk Chin. De musici worden gecoacht door The Stolz Quartet, maar ook Chin zelf gaat met hen aan de slag.

Vanavond speelt The Stolz Quartet aansluitend aan de György Ligeti Academy de gloednieuwe muziektheatervoorstelling Exil in Halbe. De muziek voor dit pleidooi voor passie werd gecomponeerd door de jonge Argentijn Diego Soifer.

György Ligeti Academy
o.l.v. Clark Rundell
do. 16 aug. 2012
LUX, Nijmegen
Aanvang: 20:30 uur
Aanvang inleiding: 19:45 uur

Normaal: € 12,50 / t/m 26 jaar: € 5,00
Programma
György Ligeti Academy
o.l.v. Clark Rundell
Chin - Gougalon
Chin - Akrostichon-Wortspiel
Soifer - Exil in Halbe
 
Clark Rundell - dirigent
Christie Finn - sopraan
The Stolz Quartet - coaches