Muziekzomer 2019

Jeugdorkest Nederland

o.l.v. Jurjen Hempel

Noa Wildschut - viool

Sinds dit jaar valt het Jeugdorkest Nederland (JON) onder dezelfde organisatie als het Nationaal Jeugdorkest (NJO), waardoor nog meer dan voorheen een optimale begeleiding en doorstroming van de veelbelovende jonge musici in dit orkest gegarandeerd zijn. Tel daar de toewijding en fantastische coaching van vaste dirigent Jurjen Hempel bij op en we hoeven niet uit te leggen dat u een bijzonder concert te wachten staat.

Na Brennendes Geheimnis, dat Trevor Grahl speciaal voor het JON componeerde, en het melodische Derde vioolconcert van Camille Saint-Saëns met stervioliste Noa Wildschut, brengt het orkest het hoofdgerecht van deze avond: Tsjaikovski’s Vierde symfonie. Werkelijk alle emoties komen aan bod in dit bijzondere werk, dat de componist schreef op basis van zijn eigen veelbewogen levensverhaal. De symfonie, die Tsjaikovski componeerde naar het voorbeeld van Beethovens Negende symfonie, werd bij verschijnen door hem zelf gezien als zijn beste werk ooit.

Let op: er zijn beperkte parkeer- en zitplaatsen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Wij verzoeken u minimaal een dag voorafgaand aan de voorstelling contact op te nemen met het secretariaat van Cabrio via info@openluchttheatersoest.nl.

De nieuwe compositie van Trevor Grahl is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Coen Wouters

Jeugdorkest Nederland
o.l.v. Jurjen Hempel
wo. 7 aug. 2019
Openluchttheater Cabrio, Soest
Aanvang: 20:30 uur (zaal open: 19:30 uur)
Verwachte eindtijd: 22:30 uur

Normaal: € 22,00 / t/m 18 jaar: € 15,00 / Deurverkoop normaal: € 22,00
Programma
Jeugdorkest Nederland
o.l.v. Jurjen Hempel

Grahl - Brennendes Geheimnis (Novelle voor orkest, naar Stefan Zweig)
Saint-Saëns - Vioolconcert nr. 3 in b, opus 61
Tsjaikovski - Symfonie nr. 4 in f, opus 36