Muziekzomer 2019

Nationaal Jeugdorkest en Palestijns Jeugdorkest

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Antony Hermus
Palestijns Jeugdorkest o.l.v. Vincent de Kort

Let op: Dit concert is gratis toegankelijk voor Vrienden van het NJO! Vrienden ontvangen hier binnenkort meer informatie over.

Het Palestijns Jeugdorkest is deze zomer op tournee door Noord-Europa en doet ook Nederland aan. Deze avond kunnen we getuige zijn van de resultaten van een bijzondere ontmoeting tussen het Nationaal Jeugdorkest en het Palestijns Jeugdorkest in Apeldoorn. Hierbij vormde de Hijaz, een Arabische toonladder, de basis voor een sessie vol improvisatie. Zo vormt muziek de verbinding tussen jonge mensen afkomstig uit verschillende culturen.

Het Palestijns Jeugdorkest werd opgericht in 2004 door het Edward Said National Conservatory of Music en bestaat uit jonge musici die zijn opgeleid in zowel westerse als Arabische muziek. De leden komen uit bezet Palestijns gebied, maar ook uit Jordanië, Libanon, Syrië, Egypte, de VS en Europa. Het orkest toert door de Arabische wereld, maar ook  door Europa en streeft daarbij naar uitwisseling met andere jeugdorkesten.

Beide orkesten brengen tijdens dit korte concert ieder een werk uit het programma dat ze enkele dagen later in het Concertgebouw zullen spelen. Ze verenigen hun krachten in een gezamenlijke improvisatie. Grijp de kans om deze twee orkesten éénmaal samen te horen optreden en beleef mee hoe de universele taal van de muziek mensen met elkaar verbindt!

Wij zijn dankbaar voor de rol die The Luftia Rabbani Foundation en The A.M. Qattan Foundation spelen in het mogelijk maken van dit 'Ode to Love' concert. The Luftia Rabbani Foundation is toegewijd aan het verbeteren van de Euro-Arabische relatie door dialoog en opleiding- en cultuurgerelateerde uitwisseling. Daarnaast viert het fonds dit jaar zijn veertigste verjaardag.

  

Nationaal Jeugdorkest en Palestijns Jeugdorkest

do. 15 aug. 2019
Theater Orpheus, Apeldoorn
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 21:00 uur

Normaal (incl. drankje): € 15,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje): € 10,00
Programma
Nationaal Jeugdorkest en Palestijns Jeugdorkest

Stravinsky - Divertimento (uit: Le baiser de la fée) (door Nationaal Jeugdorkest)
Tsjajkovski - Romeo en Julia (door Palestijns Jeugdorkest)
Gezamenlijke improvisatie van beide orkesten