Muziekzomer 2019

Het Verborgen Landschap

De vliegtuighangar op het Verborgen Landschap heeft in voorgaande jaren met groot succes concerten van de Muziekzomer gehuisvest. Deze editie nodigen zelfs twee locaties op het landschap u van harte uit om te genieten van hun fascinerende geschiedenis, de prachtige omgeving en twee korte concerten. Dubbel zoveel muziek, dus!

In de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitse bezetters een sluwe list bedacht. Ze vermomden hun vliegtuighangars op het Verborgen Landschap als boerenschuren om zo aan de aandacht van hun vijanden te ontsnappen. Op de parkeerplaats aan de Koningsweg wordt u opgewacht door specialist Hans Jungerius, die met u meeloopt naar de eerste concertlocatie en u van alles kan vertellen over het landschap.

Een van de vliegtuighangars werd na de oorlog omgebouwd tot een woonboerderij genaamd De Adelaerthoeve en is in 2017 omgetoverd tot Bed & Breakfast onder dezelfde naam. In dit sfeervolle rijksmonument luistert u naar het Nymphéas Trombonekwartet.

Vervolgens loopt u op uw gemak naar de volgende vliegtuighangar waar u door Duo Stellina wordt opgewacht. Speciaal op deze locatie speelt het duo werken van Martinů en Weiner die rond de Tweede Wereldoorlog zijn gecomponeerd. Na afloop heeft u de gelegenheid om nog even na te genieten van deze bijzondere beleving in café-restaurant Garage Royale bij Buitenplaats Koningsweg.

Wilt u uw concertbezoek nog specialer afsluiten? Reserveer dan snel een kamer in de omgebouwde vliegtuighangar via www.adelaerthoeve.nl.

Foto: Nic Limper

Het Verborgen Landschap

za. 10 aug. 2019
Garage Royal, Arnhem
Aanvang: 13:00 uur
Verwachte eindtijd: 15:30 uur

Normaal: € 19,50 / t/m 30 jaar: € 13,50
Dit concert is ook te bezoeken op: