Muziekzomer 2019

Jeugdorkest Nederland

o.l.v. Jurjen Hempel

Noa Wildschut - viool

Sinds dit jaar valt het Jeugdorkest Nederland (JON) onder dezelfde organisatie als het Nationaal Jeugdorkest (NJO), waardoor nog meer dan voorheen een optimale begeleiding en doorstroming van de veelbelovende jonge musici in dit orkest gegarandeerd zijn. Tel daar de toewijding en fantastische coaching van vaste dirigent Jurjen Hempel bij op en we hoeven niet uit te leggen dat u een bijzonder concert te wachten staat.

Na Brennendes Geheimnis, dat Trevor Grahl speciaal voor het JON componeerde, en het melodische Derde vioolconcert van Camille Saint-Saëns met stervioliste Noa Wildschut, brengt het orkest het hoofdgerecht van deze avond: Tsjaikovski’s Vierde symfonie. Werkelijk alle emoties komen aan bod in dit bijzondere werk, dat de componist schreef op basis van zijn eigen veelbewogen levensverhaal. De symfonie, die Tsjaikovski componeerde naar het voorbeeld van Beethovens Negende symfonie, werd bij verschijnen door hem zelf gezien als zijn beste werk ooit.

Diner
Voorafgaand aan dit concert in het Voormalig Zendstation kunt u in een luxe tent op het voorterrein van de 'Kathedraal' genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Daarna eet u een Italiaans ijsje op het plein voor het gebouw en kunt u voldaan de voorstelling in! Dit diner à € 28,75 (incl. een drankje) kunt u hier bestellen.

Rolstoelplaatsen
Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom. We vragen u voor het bestellen van uw kaarten contact op te nemen met het NJO (055 579 12 21 of muziekzomer@njo.nl), zodat we toegang tot het terrein en het gebouw voor u kunnen regelen.

Pendeldienst Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. 
De NJO-pendeldienst vertrekt dit jaar vanaf het parkeerterrein bij Het Leesten. Ov-reizigers kunnen opstappen bij bushalte Van der Valk/De Cantharel, Ugchelen. Na afloop van de voorstelling brengen de bussen u uiteraard ook weer terug naar deze locatie. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Het Leesten aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Hoenderloseweg 191, Ugchelen. 

De pendelbussen vertrekken vanaf parkeerplaats Het Leesten tussen 18:15 uur en 19:20 uur. De pendelbussen terug vertrekken tussen 22:15 uur en 23:15 uur.  
Let op: voor dinergasten vertrekken vroege pendelbussen, namelijk om 17:50 uur.

De nieuwe compositie van Trevor Grahl is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Jeugdorkest Nederland
o.l.v. Jurjen Hempel
di. 6 aug. 2019
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 22:00 uur

Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 21,00 / Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 26,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 15,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 20,00 / Pendelbus: € 5,00
Dit concert is ook te bezoeken op:
Programma
Jeugdorkest Nederland
o.l.v. Jurjen Hempel

Grahl - Brennendes Geheimnis (Novelle voor orkest, naar Stefan Zweig)
Saint-Saëns - Vioolconcert nr. 3 in b, opus 61
Tsjaikovski - Symfonie nr. 4 in f, opus 36