Muziekzomer 2019

de Formule

Coraline Groen - viool
Laura Lunansky - viool
Michiel Wittink - altviool
Rogier Tamminga - cello
Rik Kuppen - piano
Kenza Koutchoukali - regie
Vera Selhorst - vormgeving
Teus van der Stelt - lichtontwerp

Ensemble de Formule bestaat uit vijf zeer getalenteerde musici die alles uit het hoofd spelen. Zo is violiste Coraline Groen kort geleden aangenomen als tweede violist in het Concertgebouworkest, kwam pianist Rik Kuppen in de finale van Dutch Classical Talent Award 2019 en vervulde Laura Lunansky de rol van concertmeester in Jeugdorkest Nederland. Als ensemble wonnen ze de 1e prijs én de publieksprijs bij de Grote Kamermuziek Prijs. In hun concertreeks voor de NJO Muziekzomer Gelderland 2019 brengen zij een theatrale versie van o.a. het Pianokwintet in g van de Russische componist Sjostakovitsj. Aan de hand van dit werk, dat de componist schreef in 1940 en dat in korte tijd razend populair werd, stellen zij zich de vraag of het echt wel het eenvoudige en onbezorgde stuk is dat Stalin er in hoorde. In ‘Gevangen in de Formule’ gaan de musici, in samenwerking met regisseur Kenza Koutchoukali en vormgever Vera Selhorst, op zoek naar het verborgen drama in de muziek en antwoorden op de vraag hoe vrij je bent om je eigen verhaal te vertellen. Vertel jij je eigen verhaal? Of zijn we marionetten, bespeeld door een grillige en mysterieuze poppenspeler?

Diner
Voorafgaand aan dit programma in het Voormalig Zendstation kunt u in een luxe tent op het voorterrein van de 'Kathedraal' genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Daarna eet u een Italiaans ijsje op het plein voor het gebouw en kunt u voldaan de voorstelling in! Dit diner à € 28,75 (incl. een drankje) kunt u hier bestellen.

Rolstoelplaatsen
Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom. We vragen u voor het bestellen van uw kaarten contact op te nemen met het NJO (055 579 12 21 of muziekzomer@njo.nl), zodat we toegang tot het terrein en het gebouw voor u kunnen regelen.

Pendeldienst Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. De NJO-pendeldienst vertrekt dit jaar vanaf het parkeerterrein bij Het Leesten. Ov-reizigers kunnen opstappen bij bushalte Van der Valk/De Cantharel, Ugchelen. Na afloop van de voorstelling brengen de bussen u uiteraard ook weer terug naar deze locatie. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Het Leesten aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Hoenderloseweg 191, Ugchelen. 

De pendelbussen naar de voorstelling toe vertrekken tussen 18:15 uur en 19:20 uur. De pendelbussen terug vertrekken tussen 21:00 uur en 22:00 uur.
Let op: voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus om 17:50 uur.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds via diverse fondsen op naam.
  

de Formule

vr. 9 aug. 2019
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 20:45 uur

Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 21,00 / Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 26,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 15,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 20,00 / Deurverkoop normaal: € 21,00
Programma
de Formule

Sjostakovitsj - Pianokwintet in g, opus 57