Muziekzomer 2019

Ongestreken

Michelle Verheggen - harp
Matthijs van der Moolen - trombone
Ben Zelinsky - fagot
Vincent Martig - klarinet
Tirza Leenman - fluit

Hoe vergaat het een Fransman in New York? Net als George Gershwins American in Paris? Ensemble Ongestreken vertelt in dit programma op muzikale wijze het verhaal van een Franse boer die op zoek gaat naar avontuur in de grote stad. De drukte, het lawaai en de haast die men hier altijd schijnt te hebben schrikken hem aanvankelijk af. Maar dan duikt hij een jazzbar in en ontdekt hij het swingende en levendige karakter van de stad New York…

De musici van Ongestreken, die een bijzondere mix van instrumenten bij elkaar brengen, laten het publiek kennismaken met de muziek van een groep componisten uit de vorige eeuw die elkaar in Parijs en New York ontmoetten en inspireerden. In A Frenchman in New York word je meegevoerd van het idyllische Franse platteland naar de bruisende, swingende stad. Ga op (muzikaal) avontuur met dit energieke en unieke ensemble!

Lunch
Rozet serveert voorafgaand aan dit concert een lekkere lunch waar u van kunt genieten door u vooraf aan te melden. Klik hier om u direct aan te melden voor de lunch.

Foto: Rafael Martig

Ongestreken

wo. 14 aug. 2019
Rozet, Arnhem
Aanvang: 13:00 uur
Verwachte eindtijd: 14:00 uur

Programma
Ongestreken

Ravel - Ma mère l’Oye (arr. Vincent Martig)
Janácek - In de mist (arr. Matthijs van der Moolen)
Gershwin - An American in Paris (arr. Vincent Martig)
Gershwin - Foggy Day  
Gershwin - I Got Rhythm
Ravel - Valses nobles et sentimentales (arr. Ben Zelinsky)
Debussy - Clair de lune (uit: Suite bergamasque) (arr. Michelle Verheggen)