Muziekzomer 2019

De Fantastische Symfonie

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Antony Hermus
Kees Adolfsen - tekst
Anita van Soest - regie/coaching

Het familieconcert De Fantastische Symfonie is niet alleen een prikkelende voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders, maar ook een speelse kennismaking met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen met hulp van de musici van het Nationaal Jeugdorkest verschillende instrumenten uitproberen in de theaterfoyer. Later in de zaal horen ze die instrumenten terug in een muzikaal werk dat al sinds het verschijnen in 1830 telkens weer grote indruk heeft gemaakt op het publiek: de Symphonie fantastique van de Franse componist Hector Berlioz. De musici van het orkest en de dirigent vertellen het verhaal over een groot bal en een heuse heksensabbat. Met maar liefst 92 musici, onder wie twee harpisten en zes slagwerkers, een spectaculaire belevenis!

Met dank aan het Orkest van het Oosten voor het beschikbaar stellen van de instrumenten om uit te proberen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft de klokken voor de Symphonie fantastique beschikbaar gesteld.

N.B. De volledige Symphonie fantastique is zondagavond 18 augustus te horen tijdens het slotconcert van de NJO Muziekzomer in Theater Orpheus.

Illustratie: Merlijn van Bijsterveld

De Fantastische Symfonie

za. 17 aug. 2019
Musis, Arnhem
Aanvang: 11:30 uur
Verwachte eindtijd: 13:00 uur

Kinderen: € 12,50 / Volwassenen: € 15,00
Dit concert is ook te bezoeken op:
Programma
De Fantastische Symfonie

Berlioz - Symphonie fantastique