Muziekzomer 2019

Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

Jong Metropole keert terug, swingend als vanouds maar sterker dan ooit: het orkest breidt zijn activiteiten uit! Naast het zomerproject kunt u namelijk ook nog een winterproject met Grammywinnaar Jules Buckley tegemoet zien.

Maar natuurlijk eerst deze zomer: dan speelt het orkest onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama, die meermaals grote broer het Metropole Orkest dirigeerde, een energiek programma dat zal focussen op het jazzerfgoed van het Metropole Orkest. De jonge musici brengen tevens de wereldpremière van een nieuw werk van componist en dirigent Tijn Wybenga ten gehore. Wybenga was vorige Muziekzomer de winnaar van de Rogier van Otterloo Award en een compositieopdracht voor Jong Metropole was een van zijn prijzen. Dirigent en componist van Jong Metropole 2018 Vince Mendoza over Tijn: 'He’s writing with authority and individuality, understanding the need for a varied language of expression for film, stage and studio. I look forward to hearing what Tijn has in store for us in the future.'

Diner
Voorafgaand aan dit concert in het Voormalig Zendstation kunt u in een luxe tent op het voorterrein van de 'Kathedraal' genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Ook een drankje is inbegrepen. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Daarna eet u een Italiaans ijsje op het plein voor het gebouw en kunt u voldaan de voorstelling in! Dit diner à € 28,75 (incl. een drankje) kunt u hier bestellen.

Rolstoelplaatsen
Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom. We vragen u voor het bestellen van uw kaarten contact op te nemen met het NJO (055 579 12 21 of muziekzomer@njo.nl), zodat we toegang tot het terrein en het gebouw voor u kunnen regelen.

Pendeldienst Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. De NJO-pendeldienst vertrekt dit jaar vanaf het parkeerterrein bij Het Leesten. Ov-reizigers kunnen opstappen bij bushalte Van der Valk/De Cantharel, Ugchelen. Na afloop van de voorstelling brengen de bussen u uiteraard ook weer terug naar deze locatie. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Het Leesten aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Hoenderloseweg 191, Ugchelen. 

De pendelbussen naar het concert toe vertrekken tussen 18:15 uur en 19:20 uur. De pendelbussen terug vertrekken tussen 22:15 uur en 23:15 uur.
Let op: voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus om 17:50 uur.

Foto: Pieter Kunnen

Jong Metropole is het nationale opleidingsinstituut voor symfonische jazz en pop en is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest. Jong Metropole wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds via het Jonge Musici Fonds.

   

Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

za. 10 aug. 2019
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 22:00 uur

Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 26,00 / Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 31,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 19,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 24,00
Programma
Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

Wybenga - nieuw werk
Hancock - The Eye of the Hurricane (arr. Miho Hazama)
Ellington - Take the "A" train (arr. Esquivel/Behrisch)
Noble - Cherokee (arr. Esquivel/Behrisch)
Timmons - Moanin' (arr. Clayton)
Williams - Catch Me If You Can
Goldsmith - Chinatown (arr. McNeely)
Ellington - Harlem (arr. Behrisch)
Brookmeyer - Happy Song
Beard - Hope (arr. Mendoza)
Hazama - Ballad
Prado - Mambo a la Kenton (arr. Gonzalez)
Fischer - C.P.