Muziekzomer 2019

Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

Jong Metropole keert terug, swingend als vanouds maar sterker dan ooit: het orkest breidt zijn activiteiten uit! Naast het zomerproject kunt u namelijk ook nog een winterproject met Grammywinnaar Jules Buckley tegemoet zien.

Maar natuurlijk eerst deze zomer: dan speelt het orkest onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama, die meermaals grote broer het Metropole Orkest dirigeerde, een energiek programma dat zal focussen op het jazzerfgoed van het Metropole Orkest. De jonge musici brengen tevens de wereldpremière van een nieuw werk van componist en dirigent Tijn Wybenga ten gehore. Wybenga was vorige Muziekzomer de winnaar van de Rogier van Otterloo Award en een compositieopdracht voor Jong Metropole was een van zijn prijzen. Dirigent en componist van Jong Metropole 2018 Vince Mendoza over Tijn: 'He’s writing with authority and individuality, understanding the need for a varied language of expression for film, stage and studio. I look forward to hearing what Tijn has in store for us in the future.'

Kaarten voor dit concert kunt u uitsluitend kopen bij het Zuiderparktheater

Rolstoelgebruikers
Het terrein van het Zuiderparktheater in Den Haag is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een aangepast toilet. Mindervaliden kunnen in hun rolstoel vóór de tribune plaatsnemen. Het Zuiderparktheater vraagt wel dat u zich vooraf aanmeldt bij info@zuiderparktheater.nl. Zij zorgen dan dat er iemand is om u in het theater te begeleiden.

Foto: Pieter Kunnen

Jong Metropole is het nationale opleidingsinstituut voor symfonische jazz en pop en is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest. Jong Metropole wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds via het Jonge Musici Fonds.

    

Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

vr. 9 aug. 2019
Zuiderparktheater, 's-Gravenhage
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 23:00 uur

Programma
Jong Metropole o.l.v. Miho Hazama

Wybenga - nieuw werk
Hancock - The Eye of the Hurricane (arr. Miho Hazama)
Ellington - Take the "A" train (arr. Esquivel/Behrisch)
Noble - Cherokee (arr. Esquivel/Behrisch)
Timmons - Moanin' (arr. Clayton)
Williams - Catch Me If You Can
Goldsmith - Chinatown (arr. McNeely)
Ellington - Harlem (arr. Behrisch)
Brookmeyer - Happy Song
Beard - Hope (arr. Mendoza)
Hazama - Ballad
Prado - Mambo a la Kenton (arr. Gonzalez)
Fischer - C.P.