Muziekzomer 2019

Verklärte Nacht

Pieter van Loenen - viool
Emma Rhebergen - viool
Martin Moriarty - altviool
Shih-Hsien Tsai - altviool
Rogier Tamminga - cello
Patrick Moriarty - cello

Met een sextet van getalenteerde strijkers brengt young artist Pieter van Loenen tijdens twee concerten op prachtlocaties Schönbergs aangrijpende Verklärte Nacht ten gehore. Onder invloed van de liefde schreef Schönberg in 1899 het eerste symfonische gedicht voor kamerensemble. Dit unieke werk baseerde hij op het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel, waarin een vrouw tijdens een nachtelijke ontmoeting aan haar geliefde verklaart zwanger te zijn van een andere man.

Waar Verklärte Nacht tijdens de première in 1902 voor veel onbegrip bij het publiek zorgde, wordt het inmiddels gezien als een van Schönbergs belangrijkste vroege werken. Van verdriet tot berusting en vergeving, alle emotionele registers worden erin opengetrokken. Het programma wordt gecompleteerd door Debussy’s Strijkkwartet.

Dit concert wordt op slechts twee locaties gegeven, waaronder dit speciale late-avondconcert onder de sterrenhemel in de prachtige serre van het Apollo Hotel in Hulshorst. Op deze verstilde en mooie plek waant u zich bij de twee geliefden en kunt u optimaal genieten van de expressiviteit van de muziek.

Tip: Het Apollo Hotel Veluwe de Beyaerd biedt een mooi arrangement à € 54,50 per persoon aan, inclusief een driegangendiner, overnachting, ontbijtbuffet, gebruik van fitnessruimte en buitenzwembad en een fiets-en wandelroute. Mocht u willen upgraden naar een deluxe kamer, dan kan dat voor een meerprijs van € 10. Voor boekingen kunt u hier terecht.

Foto: Marijke de Schepper

Verklärte Nacht

wo. 15 aug. 2018
Apollo Hotel Veluwe De Beyaerd, Hulshorst
Aanvang: 23:00 uur
Verwachte eindtijd: 00:00 uur

Normaal: € 16,50 / t/m 30 jaar: € 11,00
Dit concert is ook te bezoeken op:
Programma
Verklärte Nacht

Arnold Schönberg - Verklärte Nacht
Claude Debussy - Strijkkwartet