Muziekzomer 2019

L'Histoire du soldat

Pieter van Loenen - viool
James Oesi - contrabas
Vincent Martig - klarinet
Thomas Dulfer - fagot
Estibaliz Collado - cornet
João Canelas - trombone
Antonio Pierna García - slagwerk
Teus van der Stelt - regie
Hanneke Last - verteller
Charles Ferdinand Ramuz - tekst
Bart Moeyaert - tekstbewerking

Je viool inruilen voor een boek? Dat zouden niet veel musici doen. Toch is dat precies wat de muzikale soldaat uit L’Histoire du soldat doet: met niemand minder dan de duivel ruilt hij zijn viool voor een boek dat de toekomst van de economie kan voorspellen.

De sprookjesachtige parabel over de soldaat is nog steeds actueel. Wij grijpen het 100-jarig jubileum van het ontwapenende werk van Stravinsky aan voor een nieuwe enscenering. Young artist in residence Pieter van Loenen stelde een topteam van zeven musici samen. Daarnaast zal het stuk voor het eerst een vrouwelijke verteller hebben: actrice Hanneke Last. De wonderschone tekst genaamd 'Iemands Lief' is van de hand van schrijver en dichter Bart Moeyaert. Regisseur Teus van der Stelt, die vorig jaar in de NJO Muziekzomer de voorstelling ‘Berichten uit het kamp’ maakte, staat garant voor een verrassende nieuwe versie van L’Histoire

Dit jaar komt deze prachtvoorstelling eenmalig naar Veluvine Nunspeet, dus mis het niet!

Let op: voorafgaand aan de voorstelling zal een korte inleiding worden gegeven op het programma. Deze inleiding begint om 19:50 uur, dus zorg dat u (ruim) op tijd aanwezig bent. Bij mooi weer wordt u in het buitentheater van Veluvine te woord gestaan. Mocht het weer wat minder zijn, dan vindt het binnen plaats. U wordt in Veluvine naar de juiste locatie gewezen. 

Nederlands gesproken.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Vioolconcours, partner in talentontwikkeling.

De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.


Foto: Marijke de Schepper

© Chester Music, Londen / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage

L'Histoire du soldat

za. 11 aug. 2018
Veluvine, Nunspeet
Aanvang: 20:15 uur
Verwachte eindtijd: 21:35 uur

Normaal: € 12,50 / t/m 30 jaar: € 7,50
Programma
L'Histoire du soldat

Igor Stravinsky - L’Histoire du soldat