Muziekzomer 2019

Nationaal Jeugd Orkest speelt Brahms

o.l.v. Antony Hermus

Pieter van Loenen - viool

Na Assepoester te hebben gespeeld voor de kleintjes staat er voor de enthousiaste musici van het Nationaal Jeugd Orkest nog een Prokofjev op het programma, en niet de minste: zijn Eerste vioolconcert. Young artist in residence Pieter van Loenen trekt alles uit de kast tijdens dit luisterrijke stuk. 

Brahms’ populaire Vierde symfonie wordt door velen beschouwd als zijn magnum opus. Onder leiding van Hermus zetten de orkestleden hun tanden in dit monument onder de symfonieën, waarin symfonische logica en romantiek op perfecte wijze samengaan.

Naast deze twee magistrale klassiekers staat ook een eigentijds meesterwerk op het programma: Willem Jeths’ Mors Aeterna. Jeths, in 2014 uitgeroepen tot de allereerste Componist des Vaderlands, hult in dit stuk schrijnende klanken in een mantel van zachtheid, aangrijpend en troostend tegelijk.

Zorg dat u erbij bent in Radio Kootwijk, want dit programma is in Nederland slechts eenmalig te beluisteren!

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. U kunt voor een heerlijk diner ook terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.
U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.

Let op: Vertrektijden voor de pendelbussen zijn: 18:45 uur, 19:00 uur, 19:15 uur en 19:30 uur. De pendelbussen terug vertrekken om 21:45 uur, 22:00 uur, 22:15 uur en 22:30 uur.
Let op: Voor dinergasten gaan twee pendelbussen vanaf 17:45 uur vanaf Hotel de Cantharel naar De Theaterloods..

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Tournee Duitsland
Tijdens de Muziekzomer gaan de leden van het Nationaal Jeugd Orkest en dirigent Antony Hermus op tournee naar Duitsland. Het orkest speelt op 11 augustus in Konzerthaus Berlin en op 12 augustus in Kongress Palais Stadthalle in Kassel.

De musici van het Nationaal Jeugd Orkest hebben tijdens het repetitieproces een speciale training van Jackie Reardon (friendlyeyes.com) over het omgaan met stress en prestatiedruk gevolgd.

Deze training is mogelijk gemaakt door steun van het Frank van der Wal Fonds.

Foto: Nic Limper

Nationaal Jeugd Orkest speelt Brahms
o.l.v. Antony Hermus
do. 9 aug. 2018
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur)
Verwachte eindtijd: 21:30 uur

Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 30,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 24,00 / Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 25,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 19,00 / Deurverkoop normaal: € 30,00 / Deurverkoop t/m 30 jaar: € 24,00
Programma
Nationaal Jeugd Orkest speelt Brahms
o.l.v. Antony Hermus

Willem Jeths - Mors Aeterna
Sergej Prokofjev - Vioolconcert nr. 1
Johannes Brahms - Symfonie nr. 4 in e