Muziekzomer 2019

L'Histoire du soldat

Pieter van Loenen - viool
James Oesi - contrabas
Vincent Martig - klarinet
Thomas Dulfer - fagot
Estibaliz Collado - cornet
João Canelas - trombone
Antonio Pierna García - slagwerk
Teus van der Stelt - regie
Hanneke Last - verteller
Bart Moeyaert - tekstbewerking

Je viool inruilen voor een boek? Dat zouden niet veel musici doen. Toch is dat precies wat de muzikale soldaat uit L’Histoire du soldat doet: met niemand minder dan de duivel ruilt hij zijn viool voor een boek dat de toekomst van de economie kan voorspellen. 

De sprookjesachtige parabel over de soldaat is nog steeds actueel. Wij grijpen het 100-jarig jubileum van het ontwapenende werk van Stravinsky aan voor een nieuwe enscenering. Young artist in residence Pieter van Loenen stelde een topteam van zeven musici samen. Daarnaast zal het stuk voor het eerst een vrouwelijke verteller hebben: actrice Hanneke Last. De wonderschone tekst genaamd 'Iemands Lief' is van de hand van schrijver en dichter Bart Moeyaert. Regisseur Teus van der Stelt, die vorig jaar in de NJO Muziekzomer de voorstelling ‘Berichten uit het kamp’ maakte, staat garant voor een verrassende nieuwe versie van L’Histoire.

Naast Veluvine in Nunspeet en de Mauritskazerne in Ede doet young artist in residence Pieter van Loenen ook de prachtige en sfeervolle 'Kathedraal' van Radio Kootwijk aan met deze voorstelling.

Nederlands gesproken.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Vioolconcours, partner in talentontwikkeling.


Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. U kunt voor een heerlijk diner ook terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.
U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.

Let op: Vertrektijden voor de pendelbussen zijn: 18:45 uur, 19:00 uur, 19:15 uur en 19:30 uur. De pendelbussen terug vertrekken om 21:35 uur, 21:50 uur, 22:05 uur en 22:20 uur.
Let op: Voor dinergasten gaan twee pendelbussen vanaf 17:45 uur vanaf Hotel de Cantharel naar De Theaterloods.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Foto: Marijke de Schepper

© Chester Music, Londen / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage

L'Histoire du soldat

zo. 5 aug. 2018
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur
Verwachte eindtijd: 21:20 uur

Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 25,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 20,00 / Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 20,00 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 15,00 / Deurverkoop normaal: € 25,00
Programma
L'Histoire du soldat

Igor Stravinsky - L’Histoire du soldat