Muziekzomer 2018

The New String Trio

Eva de Vries - viool
Joosep Ahun - altviool
Aleix Sala Ribera - cello

Onlangs wonnen de drie talenten van The New String Trio met hun perfecte samenspel en ongekende veelzijdigheid nog alle te behalen prijzen bij de Grote Kamermuziekprijs 2017: de eerste prijs, de publieksprijs én de Eva Stegeman-prijs. Tijdens de Muziekzomer zullen deze winnaars in de entreehal van Museum TwentseWelle, ook wel liefkozend de Huiskamer genoemd, twee korte concerten geven.

The New String Trio werd in 2016 opgericht uit een hechte vriendschap en liefde voor kamermuziek, en dan zeker niet alleen voor de bekende werken. Twentse Welle, hét museum voor cultuur en natuurhistorisch erfgoed, is daar een ideale locatie voor. The New String Trio speelt werken van minder bekende componisten uit de 20e eeuw, maar die allen een heel eigen stijl ontwikkeld hebben. Zoals Gideon Klein, een componist die in de concentratie kampen het leven liet. Jean Cras, kapitein van een Frans oorlogsschip. Erkki Melartin, de Fin die altijd in de schaduw van Sibelius stond. En de bekendere Sofia Gubaidulina, wiens strijktrio toch niet zo heel vaak gespeeld wordt. Zij zullen het programma zelf verder toelichten.

The New String Trio geeft om 14:00 en 15:00 uur een kort concert in Museum TwentseWelle. Dit concert is gratis toegankelijk; u heeft hiervoor geen toegangskaartje voor het museum nodig, al bevelen we een bezoek natuurlijk wel van harte aan!

Foto The New String Trio: Ton Zoet

The New String Trio

wo. 16 aug. 2017
Museum TwentseWelle, Enschede
Aanvang: 14:00 uur

Dit concert is ook te bezoeken op:
Programma
The New String Trio

Gubaidulina  -   Strijktrio deel 1
Klein   -  Strijktrio deel 2: 'variaties op een Moravisch thema'
Cras   -  Strijktrio deel 3 
Melartin   - Strijktrio op.133, deel 2 en 4  'Andante Funebre', 'Vivace'