Muziekzomer 2018

Pelgrim Brass

Bas Duister - trompet
Ferdi Seelbach - trompet
Harry Stens - hoorn
Alejandro Luque Belmonte - trombone
Rommert Groenhof - tuba

De vijf jonge koperblazers van Pelgrim Brass vonden elkaar in de historische wijk Delfshaven in Rotterdam, waar het ensemble in 2013 werd opgericht. Bij deze mannen stroomt koper door het bloed, dat is wel duidelijk. Ze begonnen allemaal op zeer jonge leeftijd met het spelen van een koperinstrument en zijn daar sindsdien nooit meer mee gestopt. Nu zij hun conservatoriumstudies hebben afgerond, timmert Pelgrim Brass hard aan de weg als professioneel koperkwintet. In augustus zal de straffe Rotterdamse wind van Pelgrim Brass overwaaien naar Gelderland, alwaar de klanken van het koper het publiek meenemen op een muzikale tocht.

Met een ongekende passie voor het ontwikkelen van eigen programma’s is Pelgrim Brass aan de slag gegaan en presenteert deze Muziekzomer met trots de première van The Pelgrim’s Taste. Een samengesteld menu dat recepten uit de renaissance bevat, maar ook kruidige en experimentele gerechten. De ontwikkeling op het gebied van zowel koken als muziek heeft in de loop der tijd niet stilgestaan; u hoort de eenvoud van vroeger terug in het programma van deze koperblazers, maar ook  vernieuwende werken die al uw zintuigen zullen prikkelen. Heeft u ooit gehoord van een ‘Debussy uit de oven’ of  ‘Surf & Turf van Rimsky-Korsakov & Ravel’? Of zat u toch meer aan iets lichts te denken zoals een ‘Beatles-soep’ of als lunch een ‘Croque de la Frontera’? Pelgrim Brass serveert tijdens de Muziekzomer een uitgebalanceerd programma waarbij u als bezoeker zult opgaan in de kunsten van deze cuisinier musiciens.

Dit concert is onderdeel van de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark. Kom dus genieten van de buitenlucht en de muziek in hartje Apeldoorn!

Pelgrim Brass

zo. 20 aug. 2017
Muziektent Oranjepark, Apeldoorn
Aanvang: 14:00 uur
Verwachte eindtijd: 14:45 uur