Muziekzomer 2018

Muziek in Beekbergse Tuinen

Startlocatie: Engelanderweg 22
Tuinen geopend vanaf 12:00 uur.

Muziek in Beekbergse Tuinen is al  jarenlang een van de best bezochte evenementen van de NJO Muziekzomer. Of u er nu komt om eens lekker naar andermans goed onderhouden perkje te koekeloeren, om van een lunch tussen de rozen en rododendrons te genieten of om op een gladgemaaid gazon te luisteren naar de grootste muzikale talenten van de nieuwe generatie: dat u zult worden ondergedompeld in natuur en cultuur is een ding dat zeker is!

Kom gerust een uurtje of anderhalf eerder om alvast rond te struinen of om met een kopje koffie of glaasje fris van de zon te genieten in een van de prachtige tuinen. Neem plaats op een zelf meegenomen picknickkleedje, kussentje of stoeltje, en geniet!

De muzikale middag in de mooiste tuinen van Beekbergen start om 13:30 uur aan de Engelanderweg 22. Op een wilde bloemenweide trakteert Treeo HOUT u op een programma met fluit, hobo en fagot waarmee ze van de gebaande tuinpaden afwijken.

Beviel uw bankje op de eerste locatie? Neem het dan gerust mee naar Engelanderweg 32, waar vanaf 14:45 uur een spectaculair concert zal plaatsvinden. Slagwerker Maikel Claessens neemt maar liefst negen klokken mee, die op exact dezelfde afstand van elkaar zullen worden geplaatst. U bent niet de enige die deze middag wat afloopt, want tijdens het uitvoeren van Nine Bells van componist Tom Johnson zal hij een flinke afstand afleggen. Terwijl hij de klokken bespeelt loopt hij verschillende patronen en wisselt hij af in snelheid en notenmateriaal. Zoiets maakte u nog nooit mee!  

We sluiten de middag om 16:00 uur gezamenlijk af in de tuin van Spelderholt 3. Voor de hoge naaldbomen verzorgen Robert Visser & Zhengqiu Chen met hun tenortuba en piano een programma vol oorstrelende muziek.

De concerten zijn gratis toegankelijk, maar wij waarderen het zeer als u bij het verlaten van de Beekbergse Tuinen een vrijwillige bijdrage in een van onze collectebussen achterlaat!

U kunt parkeren naast Engelanderweg 22. Bij Engelanderweg 32 is ook een parkeerplaats. Wij verzoeken u de instructies van de parkeerwachten ter plaatse op te volgen.

In samenwerking met Beekbergse Tuinen.

Foto's: Nic Limper

Muziek in Beekbergse Tuinen

zo. 13 aug. 2017
Beekbergse tuinen, Beekbergen
Aanvang: 13:30 uur
Verwachte eindtijd: 17:00 uur