Muziekzomer 2018

Hänsel und Gretel

LET OP: Na zorgvuldige analyse van de weerberichten hebben wij helaas moeten besluiten dat de opera Hänsel und Gretel van aankomende dinsdagavond 8 augustus niet in de buitenlucht kan worden opgevoerd. De opera wordt verplaatst naar Theater Orpheus, zelfde tijd.

Een coproductie met Dutch National Opera Academy
In samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ

Engelbert Humperdinck - muziek
Adelheid Wette - libretto

Zangers: Dutch National Opera Academy
Deborah Saffery - Hänsel
Jeannette van Schaik - Gretel
David Visser - Peter
Zofia Hanna - Gertrud
Maari Ernits - Hexe
Judith Weusten - Kind

Orkest: NJO: Nationaal Jeugd Orkest

Antony Hermus - muzikale leiding
David Prins - regie en decorontwerp
Sanne Oostervink - kostuumontwerp
Alex Brok - lichtontwerp

Deze opera wordt in het Duits gezongen.

Het NJO en DNOA slaan deze zomer opnieuw de handen ineen om een prachtige opera uit te voeren. Op het programma staat de 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck. Om het sprookje volledig tot zijn recht te laten komen vindt de betoverende voorstelling plaats in Openluchttheater De Pinkenberg. In een bos waar je makkelijk de weg kwijtraakt, waar broodkruimelsporen door de vogeltjes worden opgegeten en waar gemene heksen wonen in huisjes van peperkoek.

De zangers van DNOA en de musici van het NJO brengen in een regie van David Prins en onder leiding van huisdirigent Antony Hermus deze tijdloze opera over misschien wel de allerbekendste broer en zus tot leven. U vindt hier een interview met regisseur David Prins.

Met dank aan alle gulle gevers via Voordekunst!

Let op! Vanwege de kwetsbaarheid van de instrumenten kan de opera bij slecht weer niet worden uitgevoerd in Openluchttheater De Pinkenberg. De uitwijkoptie voor deze voorstelling is bij slecht weer: zelfde tijd, in Theater Orpheus, Apeldoorn. Let bij het kopen van kaartjes goed op dat u ook bij de uitwijkoptie aanwezig kunt zijn.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hänsel und Gretel

di. 8 aug. 2017
Theater Orpheus, Apeldoorn
Aanvang: 20:30 uur
Verwachte eindtijd: 23:00 uur

Normaal: € 35,00 / t/m 30 jaar: € 25,00