Muziekzomer 2018

Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus

Ella van Poucke - cello
Teus van der Stelt - lichtontwerp

Na maar liefst vijf keer de opera Hänsel und Gretel gespeeld te hebben gaat het NJO onder leiding van Antony Hermus vrolijk verder met een symfonisch programma. Zij presenteren in Radio Kootwijk een avond met Duitse componisten en een zonnig Italiaans tintje!

De ouverture uit Engelbert Humperdincks opera Hänsel und Gretel vormt de opmaat tot onze young artist in residence Ella van Poucke. Zij soleert in het enige celloconcert van Robert Schumann, dat de beste man helaas nooit zelf uitgevoerd heeft horen worden. Schumanns vrouw Clara, zelf ook een gerenommeerd componist en musicus, was laaiend enthousiast over de ‘Romantische kwaliteit, levendigheid, frisheid, humor en de verrukkelijke verweving van cello en orkest’. 

Grande finale van dit concert is de opgewekte Vierde symfonie van Felix Mendelssohn, ook wel bekend als de ‘Italiaanse’. De componist liet zich inspireren door een zonnige en zorgeloze reis door Italië, die hij in 1830 maakte. De symfonie kan gezien worden als een ansichtkaart uit Italië, die bestaat uit indrukken en omschrijvingen van de schoonheid van het land. Droom dus weg met Italiaanse streken in gedachten, en vergeet dan vooral ook niet de heerlijke Muziekzomer waarbij dit frisse, spontante werk zo goed past.

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet inclusief drankje à € 27,50. Voor deze avond is het diner helaas uitverkocht, maar u kunt nog wel terecht bij Van der Valk Hotel De Cantharel of Huisje James.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien. U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.
De pendelbussen voor dit concert rijden vanaf 18:45 uur, de laatste vertrekt om 19:30 uur.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Foto's: Nic Limper

Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus

zo. 13 aug. 2017
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk
Aanvang: 20:00 uur

Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 22,50 / Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 27,50 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 17,50 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 22,50
Programma
Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus

Humperdinck - Ouverture Hänsel und Gretel   
Schumann - Celloconcert in a, op. 129
Mendelssohn - Symfonie nr. 4 in A, op. 90 (‘Italiaanse’)