Muziekzomer 2018

Muzikale Wandeling Berg en Dal


Startpunt wandeling:
14:30 u. - Het Kleine Bartholomeuskerkje, Beek-Ubbergen
Rugzak om en veters vast, want deze Muziekzomer gaan we wandelen! De wandeltocht brengt u naar muzikale en geografische hoogten en verrassingen in de prachtige omgeving van Berg en Dal, waar u een deel van de bekende 'Walk of Wisdom' zal afleggen. De wandeling begint in het Bartholomeuskerkje, ook bekend als het juweeltje van Beek. In dit unieke monument zal een intiem concert worden gegeven door slagwerker Antonio Pierna García van het ensemble But What About.

Vervolgens wandelt u verder door een met tamme kastanjes beboste heuvelketen, waar u Huis Wylerberg wit ziet schitteren tussen het groen. Vanaf de Wylerberg kunt u genieten van een schitterend uitzicht dat reikt van Elten tot Arnhem. Ernst Pollack schreef in 1928 over deze locatie: 'Al bij de eerste benadering heeft men het gevoel van het ongewone en nieuwe, en toch harmonische en vanzelfsprekende, dat zich bij langere beschouwing en verder eromheen schreiden tot een muzikale belevenis verdicht. Hier trilt alles bewogen en ritmisch, zoals een stoutmoedig opgebouwde symphonie.' De perfecte locatie voor een zomers concert dus! Gegeven door het Van Amsterdam Duo.

Na de Wylerberg begint u aan de beklimming van De Duivelsberg om na ongeveer 30 minuten aan te komen bij een motte: een verhoging waarop in de Middeleeuwen een versterking werd gebouwd. Boven aangekomen geniet u van het laatste concert door het Ardemus Quartet, waarna u eventueel samen met de musici kunt aanschuiven voor een pannenkoek in het historische pannenkoekenhuis De Duivelsberg. In de zomer zit het restaurant snel vol, dus wilt u zeker zijn van een pannenkoek? Reserveer dan op tijd via tel. 024-684 14 39 o.v.v. NJO Muziekzomer.

De wandeling duurt tot ongeveer 18:00 uur, inclusief concerten. Zorgt u voor iets te drinken, geschikte schoenen en kleding. Onderweg is er in Huis Wylerberg de mogelijkheid om koffie en thee te bestellen.

Let op: Over het parkeren ontvangt u voorafgaand aan het concert een servicemail. Na afloop daalt u via een korte route in vijf minuten de Duivelsberg af en komt dan uit op de Rijksstraatweg. Hier wandelt u nog ongeveer 1,5 kilometer terug naar de auto. U kunt niet met het openbaar vervoer terugkeren naar het startpunt.

Adressen en websites:
Bartholomeuskerkje, Nieuwe Holleweg 2, Beek-Ubbergen
Huis Wylerberg, Rijksstraatweg 174, Beek-Ubbergen
Duivelsberg, Duivelsberg 1, Berg en Dal

Muzikale Wandeling Berg en Dal

zo. 7 aug. 2016
Beek-Ubbergen, Gemeente Berg en Dal
Aanvang: 14:30 uur

Normaal: € 16,50 / t/m 30 jaar: € 11,00
Dit concert is ook te bezoeken op: