Muziekzomer 2017

Ella van Poucke young artist in residence 2017

07-11-2016 15:51

Vol trots presenteren wij de young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer 2017: celliste Ella van Poucke! De yair neemt tijdens de Muziekzomer een centrale rol in en ontwikkelt verschillende projecten, die uitmonden in een dik dozijn concerten op de mooiste locaties van Gelderland.

Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Zij won de eerste prijs tijdens de International Isang Yun cellocompetitie 2015 en tijdens het Prinses Christina Concours in 2008, naast vele andere prijzen. Ella begon op zesjarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Later vervolgde zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Op tienjarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in vele belangrijke concertzalen van Nederland, de rest van Europa, Amerika en Azië.
Ella is te gast geweest bij tal van internationale festivals, is een vast lid van het Reizend Muziek-Gezelschap (‘the Amsterdam Chamber Music Society’) en is artistiek directeur van het Kamermuziek Festival Amsterdam, in 2010 opgericht door haar en haar broer, pianist Nicolas.
Sinds 2011 studeert Ella bij professor Frans Helmerson aan de Kronberg Academy Masters in Duitsland. Vanaf de herfst van 2016 is zij Artist in Residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel, waar ze zal studeren bij Gary Hoffman.


Foto: Roelof Rump

Young artist in residence
Elk jaar kiest het NJO na een uitgebreide selectie een young artist in residence. Hij of zij is een jonge musicus van uitzonderlijk hoog niveau, die de kans krijgt om tijdens de NJO Muziekzomer een aantal eigen projecten vorm te geven en om te soleren met een van de orkesten. Het is een jonge musicus waar ook in de toekomst veel van wordt verwacht, en iemand die een voorbeeld kan zijn voor zijn of haar generatie. De young artist neemt een centrale positie in tijdens het festival en ontwikkelt, begeleid door het NJO, ook een of meerdere projecten met theatrale aspecten, dans of crossovers. Zo koos de young artist van 2011 (Remy van Kesteren) voor een voorstelling met Kees van Kooten en zocht Sebastiaan Kemner in 2015 voor zijn uitvoering van Music for Wilderness Lake de randen van een grote vijver op met het publiek in kano’s op de vijver! Benieuwd wat Ella van Poucke allemaal in petto heeft? Houd www.muziekzomer.nl en www.njo.nl in de gaten!

-----------

NJO Muziekzomer
Sinds 2007 organiseert het NJO jaarlijks de Muziekzomer. Dit zomerse festival vindt in 2017 plaats van 4 t/m 20 augustus op bijzondere locaties in Gelderland, met enkele uitstapjes naar o.a. Amsterdam. Naast de projecten van Ella van Poucke zijn er ook in 2017 weer vele hoogtepunten te beleven, waaronder concerten van meerdere symfonieorkesten, Jong Metropole en een betoverende sprookjesopera. Dit alles op prachtige locaties als Radio Kootwijk, maar ook in kerkjes, tuinen, concertzalen, kastelen en fabriekshallen. Zie www.muziekzomer.nl voor het laatste festivalnieuws. De kaartverkoop start in juni.

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.