Muziekzomer 2019

Het is weer voorbij, die mooie Muziekzomer!

di. 21 aug. 2018 12:18

Aan alle mooie dingen komt een eind – zo ook aan de NJO Muziekzomer. Bijna drie weken lang kon er weer genoten worden van klassieke muziek (in de breedste zin van het woord) op een keur aan bijzondere locaties: van historische forten en kastelen tot mooie theaterzalen, van de buitenlucht tot industrieel erfgoed. Het programma zat weer bomvol met concerten van Muziekzomerensembles, (kamer)opera’s, muziektheatervoorstellingen, symfonische projecten en voorstellingen voor kleine Muziekzomerfans.

Voorafgaand aan het slotconcert liet directeur Ewout van Dingstee dan ook weten zeer trots te zijn op deze editie van de Muziekzomer, die het recordaantal van vierentwintig uitverkochte concerten telt. Daarnaast was hij verheugd te kunnen melden dat er door de bezoekers veel kaartjes zijn weggegeven middels de 'Geef een Toegift'-actie, en er daarnaast succesvolle besloten concerten waren in zorginstellingen. Op deze manier konden zij die normaal gesproken niet naar een concert kunnen komen genieten van wat klassieke muziek te bieden heeft; een echte inclusieve Muziekzomer dus. De medewerkers, sponsoren, partners, vrijwilligers en concertgangers die allen een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan het mogelijk maken van het festival werden door Ewout van Dingstee uiteraard van harte bedankt.

Op onze terugblikpagina kunt u op uw gemak terugkijken op de Muziekzomer 2018. En zet 2 t/m 18 augustus 2019 alvast in uw agenda, want dan breekt een nieuwe Muziekzomer aan!


Foto: Coen Wouters

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.