Muziekzomer 2018

NJO MUZIEKZOMER IN RADIO KOOTWIJK
Hoogtepunten van de Muziekzomer in Radio Kootwijk: zendstation en theaterloods vol muziek
zo. 5 t/m vr. 17 aug.

Na alle successen van de voorgaande jaren in de imposante 'Kathedraal' in Radio Kootwijk, nodigt het NJO dit jaar verschillende artiesten uit om concerten te geven in zowel het Voormalig Zendstation van Radio Kootwijk als de bijliggende Theaterloods. Op beide locaties kunt u een keur aan Muziekzomerhoogtepunten voorbij zien komen.

De reeks in Kootwijk wordt zondag 5 augustus afgetrapt door young artist in residence Pieter van Loenen en een door hem geselecteerd groepje van talentvolle musici. Samen zullen zij een nieuwe draai aan Stravinsky's L’Histoire du soldat geven. Het verhaal doet aan Faust denken, maar dit keer hoeft de protagonist niet zijn ziel op te geven in ruil voor rijkdom, 'slechts' zijn viool. Daar krijgt hij natuurlijk spijt van! Zal de soldaat de duivel te slim af zijn en zijn viool terug weten te winnen?

Op dinsdag 7 augustus stralen de jonge sterren van het JeugdOrkest Nederland in Radio Kootwijk. Waan u in het warme Zuid-Europa met Ravels Rapsodie Espagnole en haal uw hart op tijdens Romeo en Julia van Prokofjev. Daarnaast zal top soliste Maria Milstein uw oren strelen met Beethovens prachtige Vioolconcert.

Het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Antony Hermus zal de krachten bundelen met young artist in residence Pieter van Loenen. Op donderdag 9 augustus brengen ze de romantische en lyrische klanken van Prokofjevs Eerste vioolconcert en Brahms' Vierde symfonie ten gehore. Ook nemen ze een meer melancholische toon aan wanneer ze de grote hal van de 'Kathedraal' vullen met de klanken van Willem Jeths' Mors Aeterna.

Op vrijdag 10 augustus is ook Jong Metropole weer terug in Radio Kootwijk om het dak eraf te swingen met een heerlijke samensmelting van jazz en klassieke muziek. Deze samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest, Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Metropole Orkest zal ook nu weer barsten van de energie en creativiteit en deze loslaten op de stukken die zij spelen. Dit alles onder leiding van wereldster en zesvoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza, voormalig chef-dirigent van het Metropole Orkest.

Op woensdag 15 augustus schrijft het Ardemus Kwartet geschiedenis door voor het eerst tijdens de Muziekzomer een voorstelling te geven in De Theaterloods, en dan ook nog eens met een gloednieuwe voorstelling voor de hele familie! In De Grote Pinguïn en Bananen Show (6+) gaat een groepje pinguïns op reis nadat ze kampen met een groot tekort aan hun favoriete snack en eerste levensbehoefte: bananen! Een meeslepend verhaal met een flinke dosis humor.

Het Kameroperahuis sluit op vrijdag 17 augustus de voorstellingsreeks in Radio Kootwijk af. Regisseur Mart van Berckel liet zich voor de eclectische muziektheatervoorstelling Een Kersentuin inspireren door Tjechovs De Kersentuin, dat het aangrijpende levensverhaal van Ljubov Ranevskaja vertelt. In De Theaterloods zullen op tragikomische wijze alle herinneringen van Ljubov de revue passeren. Dit in combinatie met flarden van de muziekstukken die voor haar belangrijk waren: van klassieke Russische meesterwerken tot volksmuziek. Een mooie afsluiter van de Muziekzomer in Radio Kootwijk die u niet mag missen!

--------------------

Pendeldienst Radio Kootwijk
Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt de fiets nemen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst.

U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien.

U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golstein laan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3. Kijk voor de vertrektijden van de pendelbussen vanaf Hotel De Cantharel enkele weken voor de concertdatum bij het betreffende concert op deze website. Voor dinergasten vertrekt een vroege pendelbus; ook deze tijden vindt u enkele weken voor de concertdatum op onze website. 

Let op: vanwege de kleinschaligheid van de voorstellingen in De Theaterloods is hierbij geen pendeldienst. U kunt met de fiets of auto komen en parkeren op de parkeerplaats bij De Theaterloods (€ 2,50).

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u op 5, 7, 9, 10 en 17 augustus in De Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet. Uiteraard is aan de vegetariërs gedacht. Na een heerlijk Italiaans ijsje toe kunt u voldaan de voorstelling in! Aan het einde van het buffet wordt u getrakteerd op een kleine artistieke introductie op het programma. Geef uw nieuwsgierigheid de ruimte en kom meer te weten over wat u die avond gaat horen. Dit diner à € 27,50 (excl. drankjes) kunt u op deze website bestellen.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055 579 12 21 of info@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

--------------------

Radio Kootwijk is het voormalige radiotelegrafisch zendstation van de Nederlandse staat voor communicatie met onze voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië. Het werd in gebruik genomen in 1923 en gold destijds als een ‘wonder der moderne techniek’.

Radio Kootwijk biedt bezoekers een unieke en intrigerende ont­moeting met historie, natuur en cultuur. De locatie is vriendelijk en tegelijk mysterieus. De sfeer is puur, rustig en straalt duurzaamheid uit. Bezoekers beschrijven het gebouw ook als verrassend, open en inspirerend. Radio Kootwijk ligt centraal en tegelijk toch ver weg van het drukke leven, terug naar de natuur. Vanuit deze state-of-mind ontstaan andere, nieuwe gedachten. Dit is het moment voor persoonlijke innovatie, nieuwe inzichten, banden versterken en inspiratie.

Er zijn regelmatig excursies en rondleidingen op Radio Kootwijk. Maak kennis met het beroemde voormalig zendgebouw in art-deco stijl en de schitterende Veluwse natuur rondom Radio Kootwijk. Kijk op www.hierradiokootwijk.nl voor meer informatie.

Hier Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
Contactpersoon: Karin de Groot
Telefoon: 055 519 16 65
www.hierradiokootwijk.nl

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.