Muziekzomer 2018

Een inclusieve Muziekzomer

Bij het Nationaal Jeugd Orkest streven we ernaar om zo veel mogelijk mensen van (klassieke) muziek te laten genieten. We vinden het daarom belangrijk dat ook mensen voor wie dat om verschillende redenen minder eenvoudig is de NJO Muziekzomer kunnen beleven. Met dit doel organiseren we twee projecten waarbij iedereen ons kan helpen. Zo maken we de NJO Muziekzomer met uw hulp 'inclusief': voor elk wat wils en voor iedereen.

Concerten bij zorginstellingen
Tijdens de NJO Muziekzomer geven verschillende ensembles besloten concerten binnen zorginstellingen. Deze concerten vinden plaats in een informele sfeer en zijn door de bewoners gratis bij te wonen. Bij aankoop van een kaartje op onze website krijgt u de mogelijkheid om een donatie te doen. Hiermee helpt u ons onder andere om deze concerten te organiseren.

Geef een toegift
Naar analogie van de 'uitgestelde koffie' (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen van een kop koffie voor een tweede kop betaald kon worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kon worden) bedachten de Verenigde Podiumkunstenfestivals de actie 'Geef een toegift'. Als u op de website van de NJO Muziekzomer kaarten koopt krijgt u tot de start van het festival op 3 augustus de mogelijkheid om een of meer extra kaarten te bestellen voor mensen die graag een concert of voorstelling zouden bezoeken, maar daartoe niet de financiële mogelijkheden hebben. Deze kaarten kosten € 15 per stuk. Dat is een gemiddelde prijs en daarmee worden kaarten voor verschillende concerten en voorstellingen beschikbaar gesteld. De kaarten komen bij geïnteresseerden terecht via verschillende maatschappelijke partners van de NJO Muziekzomer, zoals Foenix Kringloop en Reïntegratie en Stichting Leergeld in Apeldoorn en Stichting Noodopvang Vluchtelingen in Nijmegen.

Doet u mee?

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.