Muziekzomer 2019

Bij het Nationaal Jeugdorkest streven we ernaar om zo veel mogelijk mensen van (klassieke) muziek te laten genieten. We vinden het daarom belangrijk dat ook mensen voor wie dat om verschillende redenen minder eenvoudig is de NJO Muziekzomer Gelderland kunnen meemaken. Ook u kunt ons daarbij helpen. Zo maken we de NJO Muziekzomer met uw hulp ‘inclusief’: voor elk wat wils en voor iedereen.

Concerten bij woonzorginstellingen en ziekenhuizen
Tijdens de NJO Muziekzomer geven verschillende muziekensembles besloten concerten binnen woonzorginstellingen. Deze concerten vinden plaats in een informele sfeer en zijn door de bewoners gratis bij te wonen. Daarnaast geven NJO-musici ook enkele concerten in ziekenhuizen, die toegankelijk zijn voor zowel patiënten als bezoekers en andere geïnteresseerden. De concerten in woonzorginstellingen en ziekenhuizen worden mogelijk gemaakt door Univé.

Geef een Toegift
De Verenigde Podiumkunsten festivals, waar de NJO Muziekzomer Gelderland bij is aangesloten, is vorig jaar de actie ‘Geef een Toegift’ gestart. Via deze actie kunt u op deze website extra kaarten kopen voor mensen die graag een concert of voorstelling zouden bezoeken, maar daartoe niet de financiële middelen hebben. De kaarten kosten € 15 per stuk. Deze kaarten komen bij geïnteresseerden terecht via verschillende maatschappelijke partners van de NJO Muziekzomer, zoals Stichting Leergeld, Foenix Kringloop en Reïntegratie in Apeldoorn en Stichting Noodopvang Vluchtelingen Nijmegen. De actie was vorig jaar een groot succes; alle aanvragen via deze organisaties hebben we door steun van gulle gevers kunnen realiseren. We hopen natuurlijk van harte dat u ons dit jaar weer helpt! Doet u mee?

 

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.