Muziekzomer 2018

Muziekzomer 2017

4-20 augustus

Met meer dan 60 concerten en evenementen staat de NJO Muziekzomer ook in 2017 weer garant voor de mooiste klassieke muziek en cross-over op de leukste locaties van Gelderland. Met verschillende orkesten, ensembles, sprookjesachtige opera's en dansvoorstellingen wordt het weer volop genieten.

De opening van de Muziekzomer op 4 augustus is tevens de première van sprookjesopera Hänsel und Gretel. NJO-fans doneerden massaal via voordekunst om dit prachtige verhaal in de buitenlucht te laten plaatsvinden. De jonge zangers van de Dutch National Opera Academy en een voltallig orkest van het NJO zullen in een regie van David Prins het sprookje tot leven brengen in Openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Tussen de ruisende takken geniet u van een spectaculaire voorstelling met rijzende sterren, zowel aan de hemel als op het speelveld. Ook zal er een speciale kinderversie van de opera worden uitgevoerd, leuk voor de hele familie!

De getalenteerde celliste Ella van Poucke is dit jaar young artist in residence, en mocht daarom haar eigen programma's vormgeven. Zo presenteert zij het programma Young Artist in Dance: een familieonderonsje, want haar jongere broer Timothy van Poucke (Het Nationale Ballet) danst in deze voorstelling. Ook kan Ella een van haar andere dromen verwezenlijken: het spelen van alle drie de Pianokwartetten van Brahms. Op schilderachtige locaties als Landgoed De Wildenborch en Kasteel De Vanenburg speelt ze twee van de drie kwartetten, in Theater Orpheus in Apeldoorn wordt het een echte 'Brahmsmarathon'. Verder maakt ze haar opwachting tijdens de Veluvine Fietstocht en soleert ze in het Celloconcert van Schumann met het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus.

U kunt genieten van maar liefst vier grote orkesten: 
- Het NJO o.l.v. Mark Wigglesworth, met Simone Lamsma in het Vioolconcert van Korngold en bij de bijzondere dansvoorstelling Petroesjka. 
- Het NJO o.l.v. Antony Hermus, bij Hänsel und Gretel én tijdens twee concerten met Ella van Poucke.
- Jong Metropole o.l.v. Christian Elsässer: swingen met deze  funky bigband-formatie, met werken van o.a. Rogier van Otterloo en Anton Goudsmit.
- Het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel: ons zusterorkest met pianiste Nino Gvetadze en Beethovens Derde pianoconcert.

Tijdens de Week van Radio Kootwijk (10 t/m 17 augustus) zet het majestueuze Voormalig Zendstation haar deuren wagenwijd open voor de leukste concertprogramma's: o.a. De Toverfluit (6+), een komische familieopera van Bold Opera On the Move en Frank Groothof, en De Stijl: een door Mondriaan geïnspireerd programma met werken van Andriessen en Weill.

Verder kunt u deze Muziekzomer uw oren en ogen verwennen met programma's als Messiaen in de Vliegtuighangar in het Verborgen Landschap, Petroesjka met dansers en skaters in skatepark Waalhalla, fijne muzikale wandelingen, de traditionele fietstocht en Muziek in Beekbergse Tuinen. Een keur aan speciaal voor de Muziekzomer geselecteerde ensembles zal de prachtigste muziek doen klinken, waaronder SPRONG en Akim Moiseenkov, het Cheng Kwartet, Treeo HOUT, Pulse Wave, het Moretti Strijktrio, Pelgrim Brass, SaxYOn, Ensemble Mescolare en The New String Trio. Ook favorieten van vorig jaar zoals het Ardemus Kwartet en het Intercontinental Ensemble (nu als nonet!) zijn weer van de partij.

Haal uw muzikale hart op in augustus, heel graag tot dan!

NJO NIEUWSBRIEF
Volg de NJO Muziekzomer ook via de nieuwsbrief.