Muziekzomer 2017

Moretti Strijktrio

Eva Traa - viool
Marie-Louise de Jong - altviool
Marije de Jong - cello

Misschien wel een van de stoerste locaties van de Muziekzomer! Fort Pannerden ligt deels onder de grond en telt maarliefst vijf verdiepingen. In de Eerste Wereldoorlog zaten hier 300 soldaten gelegerd, maar deze zomer vult het zich met muziekliefhebbers.

De drie talenten van het Moretti Strijktrio namen in augustus 2015 samen deel aan het Orlando Festival, waar zij twee weken lang intensief samenwerkten en masterclasses volgden. Na het festival was er geen ontkennen aan: een nieuw muzikaal trio was geboren. De jonge musici lopen over van enthousiasme en bevlogenheid, wat blijkt uit hun succesvolle conservatoriumstudies en vele optredens in binnen- en buitenland. Sfeer en emotie staan voorop bij Moretti. Door hun ongekende muzikaliteit en technische vaardigheden zijn ze in staat te focussen op alle kleine details die het publiek keer op keer mee zullen nemen naar muzikale hoogtepunten.

Speciaal voor de Muziekzomer heeft Moretti een prachtig Oost-Europees programma samengesteld met trio’s van Penderecki en Dohnányi. Van dramatische motieven tot romantische tierlantijnen en een hint naar folkmelodieën: de flexibiliteit van Moretti heeft genoeg te bieden voor muziekliefhebbers van elk kaliber.

Bij dit programma is een rondleiding van ±30 min. door Fort Pannerden inbegrepen.

Let op: het fort is prachtig gelegen midden in het rivierlandschap en is niet volledig bereikbaar per auto. Tussen 19:30 en 19:45 uur brengt de pendeldienst u van de parkeerplaats naar het fort. Maar je kunt natuurlijk ook naar het fort wandelen. Er staan wandelwegwijzers richting Fort Pannerden vanaf de parkeerplaats. In alle seizoenen een mooie wandeling door de Klompenwaard van zo’n 20 minuten.

Moretti Strijktrio

donderdag 10 augustus 2017
Fort Pannerden, Doornenburg
Aanvang: 20:00 uur

Normaal: € 17,50 / t/m 30 jaar: € 12,50
Programma
Moretti Strijktrio

Penderecki - Strijktrio
Dohnányi - Serenade in C voor strijktrio, op. 10
Schubert - Strijktrio D.471 in Bes-groot